1000 mil i bil !!!

 
 

  
 
Nu ska jag berätta om en resa som jag gjorde med min familj 2010. Vi åkte bil till Libanon. 
Min Pappa kommer ju från Libanon, och vi har varit där nästan varje sommar under 10 år.
Vi tar alltid med duschstol, speciell solstol, bilstol,  draglakan, mina skedar , massa haklappar, muggar mm och rullstolen förstås. När jag blivit äldre o längre 'växer ' ju även mina hjälpmedel.
Det har funkat,,,,,, ända tills min rullstol blev för STOR. Jag har en vuxen Hd stol heter den, jätte skön att sitta i men klumpig att ta med, den går inte att fälla ihop. 
Då kom mamma och pappa på idén att åka bil i 1000 mil, Tjohoj 👍
Vi packade bilen överfull med hjälpmedel , leksaker o kläder till kusinerna o massa annan packning mm. Sex  veckor skulle vi va borta.En vecka i bilen fyra veckor hos farmor och sen en vecka hem i bilen igen , hihihi
Vi skulle passera 10 länder,,,,, Danmark, Tyskland, Tjeckien, Slovakien,Ungern, Serbien, Bulgarien, Turkiet, Syrien och Libanon Asså vilken upplevelse det var !!!!
,, mamma sa åt mig ibland  att sova lite,, men nix det gäller att passa på o kolla på allt,,, Syrran däremot sov hela resan ,,,,
Det enda vi förbokat var färjan Danmark /Tyskland . Vi bokade hotell efterhand som vi reste så vi hade lite koll på hur långt vi orkade åka varje dag. Första dagen åkte vi till Berlin , dag två till Bratislava, dag 3 till Nis, dag 4 till Istanbul , där tog vi extra semester en dag , det var skönt och varmt förutom i den stora basaren ,, dag 6 sov vi i Aksaray till slut kom vi till Beirut, ,,, äntligen hemma hos farmor.
Resan gick faktiskt jättebra förutom att vi höll på att missa färjan, fick en punktering, lamporna på bilen gick sönder, vi hade glömt bilregistreringen i Sverige  , vi hade bokat en natt på ett hotell i Istanbul  som såg jätte bra ut , men dom hade foto shoppat bilden så entrén var super smal och min rulle kom inte in, vi hamnade i en enorm kööö så vi satt fast i 2 tim :/, vi tappade kameran med alla bilder i en saltsjö i Turkiet ( tur att vi hann rädda minneskortet) , i bergen mellan Tjeckien o Tyskland hamnade vi i ett åskoväder som vi aldrig varit med om,,,sååå läskigt och då skulle förstås vidrutetorkarna paja,,vi körde typ 20 km/tim , med blixtrar o dunder !!!  hur läskigt som helst. 
 
         
              
Fyra härliga veckor m sol o bad o släkt o vänner o fester o mat såååå underbart. O hur smidigt som helst m vår egen bil. Efter en underbar semester var det tyvärr 1 v till i bil Tjohoj vad skoj !

Kommentarer:

1 mormor:

ja du..orolig va jag i 6veck.MEN visste att ni skulle fixa allt praktiskt, men det kan ju hända vad som helst på en så lång resa /tack... ni kom hem igen

Svar: 💙
Sabina

2 Gittan:

Men va mycket du varit med om.Skönt att resan gick bra, vi var allt nörvösa här hemma. Må så bra , Gumman.

Svar: 💛💛
Sabina

3 BF13:

Hej!
Vi är en klass som går barn och fritidsprogrammet i Ljungby. Vi har läst din blogg och tycker att den är jätte bra. Vi är nyfikna på att veta hur du gör när du skriver dina inlägg eftersom vi har läst att dina fingrar inte fungerar så bra, använder du din bliss tavla? och hur fungerar den?
Kram BF13, ha det bra! :)

Svar: Hej BF i Ljungby !Kul att ni tycker om min blogg,o super kul att ni har frågor till Mig! Jag var faktiskt i en BF klass i Tranås o berättade hur det är att ha en assistent med sig jämt,o vad blivande assistenter ska tänka på ;) Det stämmer jag använder min Blisskarta o mina assistenter skriver det jag vill att dom skriver,,,, det går snabbast för mig så,,,Hoppas vi hörs igen Kram !
Sabina

4 BF13:

Vad roligt att du svarade oss så snabbt! :) Vi blir färdiga personliga assistenter efter gymnasiet, så vi undrar ifall du skulle vilja komma på besök hos oss också? det skulle vara spännande att få veta lite mer om dig och ditt liv, och att få träffa dig personligen! Kram BF :)

Svar: Visst vill jag det! Det vore Kul! Hör av er när det passar er, så ska vi försöka få till en träff :)
Sabina

5 BF13:

Hej , Gud vad roligt! Vi har sport lov nu denna veckan som kommer så vi kan ju höra av oss efter det och försöka fixa en träff :) kram bf 13

Svar: Sööönt med lov det har jag oxå nästa v. Visst ! gör det .😊
Sabina

6 Fyrtiotaggare :):

Det låter som en helt underbar resa!!!

Svar: Ja tack det var det :)
Sabina

7 Anonym:

Åh så lång resa :) Härligt att läsa din blogg.

8 Daniela:

Oj glömde att skriva i mina uppgifter :) Jag skrev just en kommentar.

Svar: Ja den va lång allt :) Tack:)
Sabina

9 BF13:

Hej igen!
Har du haft ett skönt lov? Det har vi.
För oss passar det bäst en måndag eller tisdag då vi har BF-ämnen. Har du möjlighet att stanna några timmar? Vi tänker att det är en del att planera så om det kan passa i april. Vad tror du om det?
Vi är 14 i klassen.
Ha det så skönt!
Kram från BF13 :)

Svar: Hej :) okej vad skönt:) jag har oxå haft ett jättebra lov men det gick snabbt:) jag kan stanna i några timmar och en tisdag är bäst för mig :) och april skulle oxå funka bra :) vilka datum har ni tänkt att jag ska komma?:) kram
Sabina

10 BF13:

Hej igen!
Vad tycker du om att komma hit den 1:a eller 8:e april? Tror du att du kan vara här vid 10-tiden eller vilken tid passar? Vi tänker att vi kan fika tillsammans när du kommer - vi är bra på att baka.
Vad tycker du att vi ska baka? Självklart köper vi dammsugare om du fortfarande tycker om det.
Vid 12-tiden bjuder vi dej på lunch i skolan.
Har du någon allergi?
Vi vill gärna ha telefonkontakt för att bestämma mer - vilket nummer kan vår lärare ringa?
Ha en bra vecka så hörs vi snart.
Kram! BF13

Kommentera här: